דיני עבודה
דיני עבודה נחקקו כדי להגן על העובדים השכירים בתרחישים שונים במהלך שנות העבודה שלהם אצל המעסיקים השונים. מאחורי כל חוק קיימת מחשבה רבה, אשר נועדה ליצור את ההגנה המיטבית על העובד. זאת כדי שהוא יקבל את מלוא הזכויות שלו שכוללות שכר ראוי, תשלום עבור ימי מחלה, שעות נוספות, קבלת דמי הבראה אחת לשנה, תשלומים חודשיים לקופת הפנסיה, קרן השתלמות ועוד.
חשבי השכר בכל חברה גדולה שיש בה מחלקת כספים in house או לחלופין חשבי השכר של רואי החשבון שמכינים את השכר לעובדים בעסקים הקטנים יותר, עושים כל שניתן כדי לבצע את כל הפעולות הנדרשות על פי דיני עבודה.
לא אחת נוצרות מחלוקות בין המעביד לבין העובד והדבר מוביל לכך שהוא מתפטר. על פי דיני עבודה הוא אמור להודיע על כך פרק זמן משמעותי מראש, כדי שמקום העבודה ימצא עובד חלופי למשרה זו.
במהלך ימי ההודעה המוקדמת גם העובד שהתפטר יחפש מקום עבודה חדש עבורו. במקביל לכך מבצע חשב השכר את התחשיב של פיצויים לעובד שהתפטר וזאת על פי סעיף 14 בהסכם העבודה שבו כתוב במפורש שעובד שהתפטר זכאי לקבלת מלוא הפיצויים, בדיוק כמו עובד שמפוטר וזאת על פי התחשיבים המדויקים התואמים את תקופת העבודה שלו בעסק זה.
אי עמידה בהוראות של דיני עבודה
רוב המעבידים פועלים על פי דיני עבודה ומעניקים לכל עובד את כל הזכויות שמגיעות לו הן במהלך העבודה והן לאחר שהוא מתפטר או שהוא מפוטר. במקומות עבודה גדולים נתקלים לא אחת במקרים חריגים שבהם ההנהלה אינה יודעת כיצד לפעול ולכן היא נעזרת בשירותיו של עורך דין שהוא מומחה לנושא דיני עבודה.
הוא בוחן את המקרה הספציפי על כל רבדיו ובהתאם לכך הוא מייעץ להנהלת החברה כיצד לפעול. השיטה הנוחה ביותר במקומות עבודה גדולים היא לעבוד עם עורך דין זה בריטיינר, וכך לאורך כל החודש הוא מסייע להנהלת החברה לפתור סוגיות שונות, כדי לא להגיע לעימותים עם העובדים.
התנהלות משפטית עם עובדים
לא אחת יש מצבים שבהם המעביד לא מתייעץ עם עורך דין דיני עבודה, או שהוא אינו פועל על פי ההנחיות שלו. כך שנוצר מצב שבו העובד אינו מקבל את הקביעה של הנהלת החברה כיוון שהיא אינה חוקית ולכן הוא מגיש לחברה דרישת תשלום מפורטת באמצעות עורך הדין שלו. פעולה זו גוררת התנהלות בין עורכי הדין להנהלה. יש מקרים שבהם המעביד מבין כי טעה והוא מעביר לעובד את מלוא התשלום המגיע לו וגם מקרים אחרים שבהם המעביד מתבצר בעמדתו, אינו מוכן לשלם על פי דני עבודה ולכן התהליך עובר לבית המשפט.
בית הדין לדיני עבודה
בתי המשפט לדיני עבודה עמוסים בתיקים משפטיים ולכן במקרים רבים הצדדים מתבקשים לפתור את הבעיה באמצעות הליך גישור. אם הוא לא צולח, נערכים דיונים בבית המשפט.