כל מה שצריך לדעת לפני שגולשים באינטרנט

גלישה באינטרנט

מבוא: מהם הסיכונים בגלישה באינטרנט?

האינטרנט הוא מקום חזק מאוד, אך גם מסוכן. יש לו יתרונות רבים, אך יחד עם זאת הוא יכול להיות מקום מסוכן למחשב ולנתונים שלך. ישנם סיכונים רבים בגלישה באינטרנט שכדאי לדעת עליהם לפני שתתחיל לגלוש.

האינטרנט הוא מקום מצוין למצוא מידע ולהתחבר לאנשים. עם זאת, זה גם מקום שבו אתה יכול להיות חשוף לסיכונים רבים. סיכונים אלה כוללים גניבת זהות, הונאות ווירוסים.

במאמר זה נדון בסיכונים שבגלישה באינטרנט. נדבר גם על האופן שבו תוכל להגן על עצמך בזמן שאתה נמצא באינטרנט ועל סוגי האבטחה השונים העומדים לרשותך.

הקדמה: מהו דפדפן בטוח ולמה אתה צריך אחד

האינטרנט הוא מקום מעניין. זה יכול להיות מקור כיף, חינוכי ואינסופי של בידור. עם זאת, זה יכול להיות גם מקום מסוכן מלא בפושעי סייבר שמחפשים לגנוב את המידע האישי שלך או להשתמש במחשב שלך למטרות זדוניות משלהם.

דפדפן מאובטח הוא דרך טובה להגן על עצמך מפני האיומים הללו. הוא מצפין את הנתונים שאתה שולח ומקבל באינטרנט כך שאף אחד לא יוכל לגשת אליהם ללא רשותך. וזה מונע ממפרסמים לעקוב אחריך ברחבי האינטרנט כדי להציג מודעות מותאמות אישית על סמך היסטוריית הגלישה שלך.

במאמר זה, נסקור מה בדיוק מרכיב דפדפן מאובטח ומדוע אתה צריך אחד עכשיו יותר מאי פעם.

דפדפן מאובטח נוצר כדי להגן על הנתונים שלך מפני פריצה או גניבה. זה עושה זאת על ידי הצפנת הפעלת הגלישה שלך, מה שאומר שהנתונים האישיים שלך מוגנים מעיניים סקרניות.

ישנן סיבות רבות מדוע עליך להשתמש בדפדפן מאובטח. הם יכולים להגן עליך מפני תוכנות זדוניות והתקפות דיוג, והם יכולים גם למנוע מאנשים לעקוב אחר האתרים שבהם אתה מבקר.

היזהרו ממתקפות הסייבר הנפוצות הללו שאתם עלולים להתמודד עם כשאתם מבקרים באתר אינטרנט

האינטרנט הוא מקום בטוח כבר שנים רבות. הרשת העולמית שימשה מיליארדי אנשים ברחבי העולם. עם זאת, עם העלייה במתקפות הסייבר, עלינו להיות זהירים יותר מאי פעם.

במאמר זה נסקור כמה מהתקפות הסייבר הנפוצות ביותר וכיצד ניתן להימנע מהן. בעזרת הטיפים והטריקים הללו, תוכל לגלוש באינטרנט בצורה בטוחה ומאובטחת!

ישנם איומי סייבר רבים שיכולים להתרחש כאשר אנו גולשים באינטרנט. אחד הנפוצים ביותר הוא דיוג. פישינג הוא סוג של אימייל זדוני שמרמה את המשתמש למסור את המידע האישי שלו להאקר, כגון שמות משתמש, סיסמאות, מספרי כרטיסי אשראי ועוד.

איום נפוץ נוסף הוא תוכנות זדוניות. תוכנה זדונית היא סוג של וירוס מחשב שיכול להיות מוסווה כקובץ או תוכנית תמימים למראה במחשב שלך. וירוסים אלה יכולים לגנוב את המידע והנתונים האישיים שלך ולהשתמש בהם למטרותיהם מבלי שתדע מה קורה.

מה לעשות אחרי הונאה מקוונת?

הונאה מקוונת היא איום שניתן למנוע עם הידע הנכון. מאמר זה יעזור לך להבין מה לעשות לאחר הונאה מקוונת, כדי שלא תיפול שוב קורבן לה.

1. בדוק את הצהרת כרטיס האשראי שלך עבור כל עסקאות חשודות

2. התקשר לחברת האשראי שלך וערער על החיובים אם אתה רואה משהו לא בסדר

3. פנה לאתר או לספק השירות, אם מדובר ברכישה מקוונת

4. הגש תלונה לוועדת הסחר הפדרלית בכתובת https://www.ftc.gov

5. הגש תלונה ל-IC3 בכתובת http://www.ic3.gov/complaint/defaultform3-fraud-reporting-form

אם אתה קורבן להונאה מקוונת, הדבר הראשון שעליך לעשות הוא לדווח על כך לבנק, לחברת כרטיסי האשראי ולסוכנויות אכיפת החוק שלך. אתה יכול גם לפנות לאתר שבו התרחשה ההונאה כדי לקבל עזרה ולעקוב אחר ההוראות שלו.

זה לא רעיון טוב לשלם סכום כלשהו או לספק מידע אישי כלשהו בתגובה למייל או לשיחת טלפון ממישהו שטוען שהוא מהבנק שלך. אם הם מתקשרים אליך, נתק ופנה לבנק שלך בטלפון.

מה היה לנו עד עכשיו?

קטגוריות נוספות באתר

צור קשר

מעוניין לפרסם אצלנו? מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בתוך זמן קצר

5/5

מאמרים נוספים בתחום

מאמרים אחרונים באתר

טרנדים

מאמרים פופולריים אחרונים