טיפים מהירים וקלים לארגון המטבח כולו
מטבח מאורגן לא רק הופך את הבישול לנוח אלא גם חוסך זמן יקר ומפחית מתח. אם אתם מוצאים את עצמכם מתקשים למצוא כלים, תבלינים או מכלי אחסון במטבח שלכם, זה הזמן לסדר ולארגן אותו. בעזרת הטיפים שיוזכרו לעיל, תוכלו להפוך את המטבח שלכם לחלל יעיל והרמוני שבו לכל דבר יש את מקומו.
הכתבה בשיתוף עם חברת מטבחים מובילה המציעה מגוון דגמים של מטבחים בהם גם מטבח לבן המשדר סטייל ויוקרה.
-התחילו בהסרת כל הדברים שנמצאים בארונות והמגירות שלכם. השליכו לפח פריטים שבורים ותרמו פריטים שאינם בשימוש או שאינם נחוצים לכם יותר.
-רכזו יחד פריטים דומים, כגון כלים, סירים ומחבתות, חומרי אפייה ותבלינים. שלב זה יעזור לכם לזהות מה יש לכם ולייעל את תהליך הארגון.
-השתמשו במכלים שקופים הניתנים לערמה לאחסון פריטי מזווה כמו דגנים, פסטה וחטיפים. הם לא רק ממקסמים את השטח אלא גם מקלים עליכם בכך שתוכלו לראות מה יש לכם במבט חטוף.
-השתמשו מחיצות למגירות. מדובר על כלי נהדר לשמירה על ארגון והפרדה של כלים, סכו"ם וגאדג'טים קטנים.
-השתמשו בפתרונות אחסון אנכיים כדי להפיק את המרב משטח הארון שלכם. כך תוכלו לנצל את הגובה ולמנוע מפריטים ללכת לאיבוד.
-צרו מדף תבלינים ייעודי. הדביקו מדבקות על התבלינים, כך שתוכלו לדעת בקלות מהו התבלין.
-התקינו מתלה סירים או השתמשו בווים בתוך דלתות הארון כדי לתלות סירים ומחבתות. כך תוכלו לפנות מקום בארון וגם להפוך ת הפריטים הללו לנגישים יותר.
-אחסנו קרשי חיתוך בצורה אנכית באמצעות ארגונית או מוטות שיתוקנו בארון וכל זאת על מנת שתוכלו לחסוך במקום.
-נצלו את החלק הפנימי של דלתות הארונות. חברו ווי דבק או קופסאות אחסון קטנות לחלק הפנימי של דלתות הארונות כדי לאחסן כפות מדידה וכלי מטבח קטנים.
-סדרו פריטי מזווה לפי קטגוריה. ארגנו את המזווה שלכם על ידי ריכוז פריטים דומים יחד – פחיות שימורים, חטיפים, ציוד אפייה וכו'. כך תוכלו להקל על איתור הפריטים וגם לעקוב אחרי הפריטים שתצטרכו לחדש את המלאי עבורם.
-צמצמו את העומס במשטח השיש ושימו בו רק פריטים חיוניים. אחסנו מכשירי חשמל קטנים שאינם בשימוש תכוף בארונות או במזווה.
-אחסנו פריטים הנמצאים בשימוש תכוף בגובה העיניים. לדוגמה, שמני בישול, תבלינים וכלים שונים.
-שמרו חומרי ניקוי בארגונית תלויה בגב דלת המזווה וכל זאת על מנת שתוכלו לאחסן בצורה מסודרת את מוצרי הניקוי שלכם.
-הקדישו זמן מדי חודש לניקיון ולארגון מחדש של המטבח שלכם. כך תוכלו למנוע הצטברות של עומס וגם תוכלו לשמור על חלל מאורגן היטב.
סיכום:
מטבח מאורגן הוא מטבח שכיף לבשל בו. על ידי יישום הטיפים שהוזכרו לעיל, תוכלו להפוך את המטבח שלכם לחלל יעיל ונטול עומס. זכרו, שמירה על ארגון המטבח היא תהליך מתמשך, אז עשו לכם הרגל לסדר ולארגן מחדש את המטבח באופן קבוע.